Brusten hälsena 4

Då har det gått tre veckor och en halv dag sen jag drog av hälsenan på gymet. Jag har inte haft speciellt ont i hälen eller rättare sagt jag har inte haft ont i hälen. Det har pirrat och stuckit lite i den och ibland svullnar foten så att pjäxan känns för trång. Däremot har jag haft jätteont i ryggen i svanket av allt liggande första veckorna. Det börjar släppa nu när jag kan kan krycka mig runt med bägge fötterna i marken, den skadade foten får belastas med ca.30% av kroppsvikten och det är en jätteskillnad mot hålla den uppe i luften hela tiden.

Jag börjar t o m känna mig ganska duktig på att krycka runt, det går fortare och jag orkar längre sträckor. Men det ska bli riktigt skönt om en vecka (16/2) då jag ska få belasta foten med hela vikten, då kan jag lätta på trycket över kryckorna. Händerna och axlarna börja ta stryk av 105 kg tjockis.
Jag har tre hälkilar instoppat i pjäxan, en av dem ska jag ta bort så att hälsenan sträcks ut lite mer. Får dock fortfarande använda kryckorna som stöd ett par veckor till.

I går råkade jag ut för första misstaget, jag snavade på kryckan och blev tvungen att sätta ner den skadade foten så kraftigt att det nöp till i hälsenan. Det blev ingen smärta men det kändes konstigt i hälsenan en tag efteråt. Min gissning är att foten, tack vare pjäxan inte böjdes uppåt men att jag spände vadmuskeln lite för mycket. Förhoppningsvis blev det inte värre av detta då det i dag känns okey.

Jag har även lyckats låna en duschpall nu. Camilla på Rehab City kom förbi i förrgår och levererade den. Så nu har jag äntligen fått duscha och skrubba rent foten. I helgen ska jag (med Evas hjälp) skrubba rent pjäxan med handsprit och tvål. Den stinker som en gammal uteliggares gummistövel när man tar av den. Skitjobbigt för mig som aldrig lidit av stinkande fotsvett förut.

Kryckorna har blivit ett riktigt hatobjekt. Kan dom ramla ner i golvet när man ställer ifrån sig dem så gör dom det och får dom chansen slår dom även sönder dricksglas på vägen. Och ska man släppa en krycka ett tag för att låsa upp dörren eller klia sig huvudet så ligger den garanterat på golvet när man är klar. Inspirerad av en annan kryckanvändare som jag såg på nätet har jag satt fast ett snöre i kryckorna och har dem hängade runt nacken. Ser jävligt nördigt ut men funkar faktiskt jättebra.

I går fick jag äntligen uppleva nåt trevligt sen olyckan, jag och Eva firade våra födelsedagar (31/1 och 7/2) genom att äta en fantastisk middag på Resturang Kroken i Nynäshamn. Det tog lite över 2 timmar t/r med pendeltåget men det var det värt. Stort tack till familjen Ljung.