Brusten hälsena 2

Torsdag 2/2

Återbesök St Göran för att få ta bort gipset. Jag åkte i god tid och fick komma in på bokad tid. Jag får veta att man ska såga bort gipset med en speciell såg som vibrerar och så fort den kommer åt tyget som är mellan benet och gipset så stannar den, jag behöver inte oroa mig för att den ska såga i benet….

Det kändes sådär när sågandet pågick men benet klarade sig. En tystlåten läkare kom in och kände lite på benet, sa nåt som jag inte minns och försvann. Sen kom sjuksyrran in igen och ”klädde på” mig min ortos/stövel som jag nu skulle ha i åtta veckor.

– du kommer få en tid för återbesök sen ska du träffa en sjukgymnast som ger dig instruktioner.

Efter en kvart kom en annan sjuksyrra in med en lapp om mitt återbesök, hon gick och stängde dörren. Sen satt jag bortglömd på britsen i 50 minuter innan den första sjuksyrran öppnade dörren och såg förvånad ut.
– har du inte fått tid för återbesök än?
– jo, det har jag men var tog sjukgymnasten vägen, undrade jag.
Då fick jag veta att jag skulle krycka iväg till en annan avdelning.

Där fick jag träffa sjukgymnasten som berättade att jag nu fick stödja på foten med ca.30% av kroppsvikten när jag går och att jag efter två veckor skulle plocka ut en av kilarna som satt under hälen och då börja stödja med hela kroppsvikten vid gång med kryckor.

Jag fick duscha utan stöveln på foten men skulle då använda en pall i duschen för om jag tappar balansen och stöttar på foten kommer hälsenan brista igen.

Jag fick med mig ett träningsprogram som bestod i att minst tre gånger om dagen:
– spreta med tårna minst 20 gånger
– spänn vadmuskeln 5-10 sekunder x 10

Efter 30 minuters väntan dök till slut en förvirrad taxichaufför (020) upp;
– gå ut och ställ dig vid taxin, en Passat, så kommer jag snart. Jag måste pissa först, sa han.

Till slut kommer han ut och vi ger oss av….för att leta efter en till passagerare. Som till visar sig stå vid entrén där han hämtade upp mig…

Äntligen hemma med min nya ”kompis” Aircast som pjäxan heter.